Verstas syksyllä 2010

Euroopan rakennusperintöpäivät -
Härkätien autosuunnistus 10.-11.9.2011

Euroopan rakennusperintöpäivät on jokasyksyinen tapahtuma, jonka tarkoitus on lisätä tietoa kulttuuriperinnön monimuotoisuudesta ja erityisesti rakennusperinnöstä sen osana. Joka vuosi rakennusperintöpäiviin osallistuvat maat valitsevat teeman, jonka kautta käsitellään jotakin rakennusperinnön osa-aluetta.

Tänä vuonna Euroopan rakennusperintöpäiviä vietetään 9.-10.9.2011 teemalla "Kulttuurin reitit". Tiet, vesireitit ja muut väylät ovat toimineet kaupan ja ajatusten välittäjinä ja tuoneet rakennuskulttuuriin vaikutteita läheltä ja kaukaa.

Hämeen Härkätie on ollut Suomen varhaishistorian ehkä merkittävin tie, joten Härkätien varrelle järjestetty "Härkätien autosuunnistus" -tapahtuma sopii erittäin hyvin tämän vuoden teemaan. Tapahtumaa ovat olleet järjestämässä Härkätie-yhdistys, Tammelan kunta ja 14 Härkätien varren yritystä.

Härkätien autosuunnistus -tapahtumaan osallistuvat yritykset järjestävät toimintapisteissä avoimia ovia 10.9. ja 11.9. ja esittelevät Hämeen Härkätien varren vanhaa rakennusperintöä. Vähintään kahdeksassa toimintapisteessä päivien aikana käyneet matkailijat osallistuvat Härkätie-tuotteiden arvontaan.

Portaan Nahkurinverstas mukana tapahtumassa

Portaan Nahkurinverstas on mukana järjestämässä "Härkätien autosuunnistus" -tapahtumaa. Ovet nahkurinverstaalla ovat avoinna sekä lauantaina 10.9. että sunnuntaina 11.9. klo 10-16. Paikalla on opastettuja kierroksia nahkurinverstasmuseossa ja kahvio on avoinna.

Lisätietoa Euroopan rakennusperintöpäivistä ja Härkätien autosuunnistus -tapahtumasta:
Euroopan rakennusperintöpäivät
Härkätien autosuunnistus

Tervetuloa Härkätielle ja Portaan Nahkurinverstaalle!

Päivitetty: 7.9.2011