Verstas syksyllä 2010

Musesomarkkinat Hämeenlinnassa
lauantaina 9.6. klo 11-16

Lauantaina 9.6.2012 klo 11–16 herätetään Hämeenlinnassa eloon perinteinen markkinahenki Juhlavuoden Museomarkkinoilla Historiallisen museon ja Vankilamuseon piha-alueella. Markkinoiden tarkoitus on tuoda esiin hämäläisiä museoita ja kulttuuriperintöalan erilaisia toimijoita.

Myyntiä, työnäytöksiä ja huvituksia koko perheelle tarjoaa yhteensä 60 paikallismuseota, kotiseutuyhdistystä, käsityöläistä ja muuta perinteistä kiinnostunutta toimijaa ympäri Kanta-Hämettä ja lähialueita. Luvassa on kaikkea mitä vanhan ajan markkinoilta sopii odottaakin alkaen posetiivareista aina ohjelmalavan tapahtumia juontavaan ”torimuijaan”. Lasten iloksi on mm. hevosajeluja, leikkejä ja työpajoja. Aikuisillekin tarjolla olevissa työpajoissa pääsee omakohtaisesti kokeilemaan perinteisiä hämäläisiä kätten taitoja.

Huvitusten ohessa mukana olevat tahot esittelevät toimintaansa sekä kesän tapahtumiaan.Saatavilla on tietenkin myös erilaista markkinoille sopivaa purtavaa.

Sekä tapahtuma-alueelle että Vankilamuseolle ja Historialliselle museolle on lauantaina 9.6. vapaa pääsy.

Lisätietoa tapahtumasta:
http://www.hameenlinna.fi/Kulttuuri/Museot/Historiallinen-museo/Tapahtumakalenteri/Juhlavuoden-Museomarkkinat/

Portaan Nahkurinverstas mukana markkinoilla

Portaan Nahkurinverstas on mukana tapahtumassa. Näytteillä on 1900-luvun alun nahkatehtaan myyntikoju markkinoilla, ja "myyjänä" toimii mm. itse nahkurimestari. Samalla esittelemme tietysti myös toimintaamme ja palvelujamme. Tervetuloa käymään markkinoilla ja kojullamme!

Päivitetty: 7.6.2012